Ion Sturza: „Nu ar fi păcat să contribuim la construcția unui partid de dreapta. Baza poate fi o fuziune dintre PAS și DA”

Ion Sturza: „Nu ar fi păcat să contribuim la construcția unui partid de dreapta. Baza poate fi o fuziune dintre PAS și DA”

Fostul Premier, Ion Sturza, a declarat că trebuie să recunoască faptul că a fost convins de la bun început că Andrei Năstase va pierde alegerile la Chișinău, informează OFICIAL.

„De ce? Toata activitatea sa după ce ACUM a preluat guvernarea nu m-a convins. Andrei a fost excepțional în lupta cu regimul Plahotniuc, dar foarte slab ca politician, dacă putem vorbi despre el în aceiași termeni. Incoerent, nervos, lipsit de substanță, obosit. Un ghem de contradicții. Trebuie să o spunem sincer, e din zona stării psihologice, puternic afectate de luptă și frustrările post-Plahotniuc. Miza doar pe meritul antioligarhic, falia geostrategică nu i-a convins pe chișinăuieni. Pentru prima dată. Cu atât mai dureros pentru Andrei. Cu atât mai bine pentru chișinăuieni? Nu cred! Insist, Iv Ceban este un produs de PR. Nu are el nimic cu un management bun al orașului. Steaua roșie e în sânge… Dar… Ca cetățean al Chișinăului m-am săturat să văd cum degradează, să văd dezvoltările imobiliare aiuritoare pe terenurile furate de la oraș, drumurile sparte și traficul infernal”, a scris el.

În acest sens, Ion Sturza a scris că îi dorește succes lui Ion Ceban.

„Dar și în lupta sa pentru supremația în PSRM. Orașul, în caz de succes, este o platformă foarte bună pentru supremația în partidul socialist pro-rus. Stânga moldovenească are nevoie de o alternativă lui Dodon, care între timp tot mai mult devine „tătuca” pe nepusă masă pentru el. Lucru care și-l doresc și electoratul, și sponsorii externi ai partidului. Trebuie să recunoaștem că într-o țară săracă și divizată etnic ca Republica Moldova e nevoie de un partid de stânga. Dar unul veritabil. Nu ar fi un păcat să ajutăm la construcția lui. Cum nu ar fi păcat să contribuim la construcția unui partid de dreapta, național și proeuropean. Baza poate fi o fuziune dintre PAS și DA. Dar… Cu o singură condiție. Să lăsăm la o parte romantismul specific vârstei precoce! Politica e o ocupație dură. Câștigă „animalele politice” pragmatice, cinice și cu fețe mai puțin umane. Des născute din egoism și dragostea de sine. Asta e realitatea, dacă vom analiza profilurile politicienilor de „succes”. Dodon pare pe cal alb? Nu! El e consecvent, merge pe urmele modelelor sale, Voronin și Plahotniuc. El va fi următoarea victimă. Moldovenii știu să surprindă…”, a scris Sturza.

Andriana Cheptine

Share