Ion Chicu s-a văzut cu ambasadorii acreditați la Chișinău

Ion Chicu s-a văzut cu ambasadorii acreditați la Chișinău

Ambasadorii acreditați în Republica Moldova au fost invitați, ieri, la Guvern, pentru un dialog cu prim-ministrul Ion Chicu la început de mandat.

„Șeful Executivului a asigurat că Guvernul va fi plenar angajat în realizarea reformelor în conformitate cu Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană”, se menționează într-un comunicat al Guvernului.

În acest fel, Chicu a menționat: „Guvernul se angajează să acționeze în conformitate cu Planul de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere. Relațiile cu Uniunea Europeană și implementarea Acordului de Asociere rămân o prioritate majoră pentru Guvern. Iar acțiunile  noastre de promovare a reformelor se vor desfășura în cadrul legislativ, consultând opinia organizațiilor precum Comisia de la Veneția, OSCE, UE”.

Premierul a mai subliniat că Guvernul va asigura o comunicare echilibrată cu toți partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova și se va concentra pe dezvoltarea țării. „Ne dorim continuitatea unui dialogul politic, economic, cultural și umanitar pro-activ al Republicii Moldova în capacitatea sa de subiect al relațiilor și dreptului internațional cu toate statele comunității internaționale, în prim plan cu partenerii strategici și tradiționali ai țării noastre”, a declarat șeful Cabinetului de miniștri.

Mihaela Rotari

Share