Ion Chicu: Odată cu reluarea activităților a unor sectoare economice, atestăm o îmbunătățire a bugetului

Ion Chicu: Odată cu reluarea activităților a unor sectoare economice, atestăm o îmbunătățire a bugetului

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, astăzi – în urma ședinței cu șeful statului, Igor Dodon, a venit cu unele declarații, informează OFICIAL.

„Am remarcat faptul că, odată cu reluarea activităților a unor sectoare economice, la începutul lunii mai, atestăm o îmbunătățire treptată a situației la bugetul public național. Acea scădere dramatică, pe care am avut-o pe parcursul lunii aprilie-mai, se mai diminuează”, a spus Chicu.

În același timp, el a declarat că săptămâna trecută a discutat cu Comisia Europeană în privința condiționalităților pentru asistența macrofinanciară suplimentară. „Acele o sută de milioane pe care Uniunea Europeană (UE) le oferă Republicii Moldova, sau este gata să le ofere. Sunt 5 blocuri de condiționalități, noi le-am agreat pe toate. Respectiv, suntem gata să avansăm, să semnăm și acel memorandum de înțelegere, în speranța că UE va aloca acest credit de o sută de milioane, două tranșe”, a menționat Premierul.

Ce ține de creditul din Federația Rusă, Chicu a spus: „Nu renunțăm, bineînțeles, la creditul rusesc. Încă o dată, vreau să remarc pentru toți: creditul rusesc este în interesul Republicii Moldova, iar iresponsabilii din Parlament au adus un prejudiciu enorm”.

Mihaela Conovali

Share