Ion Chicu: Mai puțini cetățeni intră și pleacă din țară

Ion Chicu: Mai puțini cetățeni intră și pleacă din țară

Ca urmare a deciziei autorităților de a institui în țară starea de urgență, fluxul transfrontalier a scăzut în aceste zile. Despre aceasta a anunțat Premierul Ion Chicu, după ședința Centrului Unic de Control.

Premierul a menționat că se va urmări în continuare evoluția lucrurilor pentru a veni cu modificări la regimul de comerț.

„Vedem că mai puțini cetățeni intră și pleacă în R. Moldova. Avem rute charter care au adus în țară mai mulți cetățeni a țării aflați peste hotare. Astăzi au avut loc și ședințele regionale. IGSU instruiesc colegii din teritoriu în materie de activitate în condițiile stării de urgență. Pe parcursul a 24 de ore am pus în funcțiune mecanismul de comunicare la nivel central și local. O să monitorizăm evoluția lucrurilor și vom vedea în ce măsură vom putea veni cu modificări la regimul de comerț”, a spus Ion Chicu.

Menționăm că, în urma ședinței de ieri a Comisiei Situațiilor Excepționale s-a decis redeschiderea câtorva puncte de comerț, dar și a fost aprobat un plan de acțiuni pentru mediul de afaceri. Starea de urgență în țară va dura de la 17 martie până pe 15 mai curent.

Cristina Parfeni

Share