Ion Chicu, în Diasporă: Toți oamenii cu care am discutat acolo vor să revină acasă

Ion Chicu, în Diasporă: Toți oamenii cu care am discutat acolo vor să revină acasă

Ion Chicu, candidatul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) la funcția de Președinte al Republicii Moldova, spune că a avut ocazia să discute în ultima perioadă cu mai mulți concetățeni de-ai noștri din diasporă, inclusiv în cadrul întrunirilor pe care le-a avut vara în Germania și celor de la sfârșitul săptămânii trecute din Irlanda (Dublin) și Marea Britanie (Northampton), informează OFICIAL.

„Toți oamenii cu care am discutat acolo vor să revină acasă, or dorul de casă e mereu cu ei. Din păcate, mulți dintre ei nu mai cred că vor mai apuca acel timp, când statul Republica Moldova va soluționa problemele din cauza cărora ei au plecat din țară. Cele mai importante din ele sunt lipsa perspectivei de a-și procura o locuință, lipsa locurilor de muncă, corupția endemică și incertitudinea privind securitatea regională”, a spus politicianul.

Candidatul a menționat că, în cadrul întâlnirilor electorale a prezentat celor prezenți propunerile concrete pentru a stopa exodul oamenilor din țară.

„Am îndemnat concetățenii noștri din diasporă să fie activi la alegeri în pofida dezamăgirii pe care o au față de acei, pe care i-au susținut masiv la alegerile trecute”, a subliniat Ion Chicu.

Share