Ion Chicu: Cu majoritatea colegilor din Guvern sunt cunoscut din perioada când am activat la diferite etape

Ion Chicu: Cu majoritatea colegilor din Guvern sunt cunoscut din perioada când am activat la diferite etape

Premierul Ion Chicu a explicat cum a creat lista de miniștri, dar și de ce în Guvern sunt doar două doamne, informează OFICIAL.

În cadrul unor declarații de presă, Ion Chicu a menționat că, întrebarea este și simplă, și complicată.

„Este simplă pentru faptul că cu majoritatea colegilor din Guvern sunt cunoscut din perioada când am activat la diferite etape, începând cu 2005. Îi cunosc foarte bine pe majoritatea dintre ei, capacitățile lor, devotamentul față de țară și spiritul de echipă care le-au manifestat în diferite situații. Întrebarea este dificilă pentru că și perioada în care noi ne asumăm această responsabilitate este dificilă. Este un Guvern minoritar, care va fi atacat, sper că doar argumentat, dar audierea de astăzi arată că nu va fi doar argumentat atacat. Va trebui să manifestăm unde determinare, unde convingere, forță de convingere, ca să promovăm proiecte în interesul țării. Nu este un Guvern al Președintelui țării, chiar dacă se regăsesc și câțiva consilieri ai Președintelui. Suntem un Guvern tehnocrat, apolitic și momentul când vom simți încercări din partea unor forțe politice, vom reacționa”, a precizat Premierul.

Totodată, Ion Chicu a mai spus că regretă foarte mult că în garnitura actuală se regăsesc doar două doamne. „Aș prefera să fie marea majoritate doamne. A fost o etapă foarte complicată. Am avut nenorocul pe durata experienței mai mult să activez nu cu doamne, dar domni, am invitat la această perioadă foarte rapid persoanele care sunt încercate, devotate, dar aceasta nu înseamnă că nu vom conta și atrage în echipa noastră doamne. Noi urmează foarte rapid să restabilim institutul secretarilor de stat. O să vedeți că la acest nivel marea majoritate vor fi doamne, care și duc tot greul în ministere”, a mai spus Chicu.

Andriana Cheptine

Share