Ion Chicu: Bugetul propus pentru 2024 este „bugetul dezvoltării”

Ion Chicu: Bugetul propus pentru 2024 este „bugetul dezvoltării”

Ion Chicu, președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), a analizat bugetul propus de Guvern pentru anul 2024 și l-a numit „bugetul „dezvoltării””.

Potrivit politicianului, „suma alocată pentru întreținerea și reparația drumurilor în 2024 este mai mică decât în 2020. Iar dacă considerăm cei 1,3 mlrd.lei alocați atunci pentru proiectul „Drumuri bune”, situația e și mai gravă. Iar dacă mai luăm în calcul inflația cumulativă în această perioadă, suma alocată pentru drumuri este de 2 ori mai mică decât în 2020…”.

„De ce se întâmplă aceasta? Pentru că Maia Sandu trebuie să-și întrețină „Patriotul” cu 20 mln.lei, trebuie, iar să majoreze salariul Domnicăi Manole cu încă 16500 lei pe lună, să acopere cheltuielile pentru creșterea bruscă a numărului și costurilor întreținerii „verișoarelor” din ministere și agenții, etc.”, a mai spus el.

Ion Chicu a adăugat că, pentru ca să-și satisfacă „poftele”, țâfna, în afară de majorarea impozitelor, va mai împrumuta și aproape 16 miliarde de lei.

Share