Ion Chicu ar putea rămâne fără cetățenia română?! Va fi invitat la Autoritatea Națională pentru Cetățenie

Ion Chicu ar putea rămâne fără cetățenia română?! Va fi invitat la Autoritatea Națională pentru Cetățenie

Fostul deputat de la București Constantin Codreanu, care anterior a depus o cerere la Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) prin care a solicitat retragerea cetățeniei române a fostului premier al Republicii Moldova, Ion Chicu, revine cu detalii privind procesul de retragere.

„Așa cum am precizat de la bun început, procesul este unul anevoios și de durată. Cu toate acestea, vă asigur că nu renunț și că voi face tot ce depinde de mine pentru o decizie favorabilă retragerii”, susține Codreanu.

Ședința de ieri, adaugă fostul deputat, este un nou pas în procesul de retragere a cetățeniei, dar nici pe departe ultimul.

„Urmează o altă ședință la ANC pe 2 aprilie 2021. Între timp, va fi invitat la ANC și domnul Chicu pentru a-și prezenta punctul de vedere”, adaugă Chicu.

Ulterior, susține fostul deputat român, Comisia pentru Cetățenie a ANC va lua o decizie și va face o recomandare președintelui ANC.

„În caz că va fi emis un ordin de retragere, acesta va putea fi atacat în instanță. Miza acestui dosar de retragere este, dincolo de orice, un precedent pentru alte persoane care și-au redobândit cetățenia română și care își permit să denigreze prin declarații și acțiuni prestigiul României. Articolul invocat din Legea 21/1991 a cetățeniei române este 25, alin. 1, lit. a. Declarațiile denigratoare ale lui Chicu au fost cu atât mai condamnabile cu cât au fost făcute la scurt timp după sprijinul dezinteresat acordat de România pentru combaterea coronavirusului. Mai mult, același Chicu nu a avut nicio reținere să spună că interesul său a fost unul profund pecuniar”, notează Codreanu.

Doina Secrieru

Share