Ion Chicu a solicitat efectuarea de evaluări pe toate șantierele de reabilitare a drumurilor din țară

Ion Chicu a solicitat efectuarea de evaluări pe toate șantierele de reabilitare a drumurilor din țară

Premierul Ion Chicu a dispus ca, în perioada imediat următoare, să se realizeze o evaluare amplă pe toate șantierele de reabilitare a drumurilor din țară pentru a aprecia obiectiv capacitatea actuală a sectorului de construcții și a statului de a asigura implementarea proiectelor mari de dezvoltare a infrastructurii. Solicitarea dată a venit în contextul vizitei sale de ieri la șantierul de construcție a sectorului de drum pe traseul s. Porumbrei – or. Cimișlia, informează OFICIAL.

Potrivit unui comunicat de presă, proiectul sus-menționat prevede construcția unui segment de drum nou cu o lungime de 19 km, costul investițiilor constituie circa 30 de milioane de euro, finanțate de Banca Europeană de Investiții.

La fața locului, Prim-ministrul a avut câteva ședințe cu responsabilii tehnici și managementul companiei constructoare, în cadrul cărora a fost informat despre mersul lucrărilor și problemele confruntate de compania constructoare. În acest sens șeful Executivului a vizitat mai multe puncte ale șantierului. Compania constructoare, printre alte probleme, a abordat problema ”gropilor de împrumut” pentru alimentarea șantierului cu argilă, necesară pentru lucrările de terasament. În cadrul discuției premierul a menționat: „Infrastructura rutieră e un imbold pentru creșterea economiei. Creșterea economică înseamnă locuri de muncă și condiții de viață mai bune”, a declarat oficialul.

Lucrările de construcție în cadrul acestui proiect au început în luna februarie 2019, iar termenul de realizare este de 3 ani. Însă, compania constructor progresează în realizarea lucrărilor mai rapid decât în programul contractului și dă asigurări că lucrările se vor încheia în 27 de luni. Odată cu darea în exploatare a drumului, acest segment va fi parcurs zilnic de circa 7 mii de unități de transport.

Cristina Pendea

Share