Ion Ceban: Vrem să creăm 5 întreprinderi mari de gestionare a fondului locativ din capitală

Ion Ceban: Vrem să creăm 5 întreprinderi mari de gestionare a fondului locativ din capitală

Candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova la șefia municipiului Chișinău, Ion Ceban, astăzi – în cadrul unei conferințe de presă, s-a referit la întreprinderile municipale eficiente pentru fondul locativ, informează OFICIAL.

„Aceste întreprinderi sunt vitale pentru buna organizare, începând cu aspectul și finalizând cu starea în care a ajuns Chișinăul. Vreau ca, întreprinderile municipale să fie, cu adevărat, moderne, iar oamenii care plătesc să poată spune că aceste servicii sunt calitative. De aceste întreprinderi care sunt în municipiul Chișinău, depinde starea miilor de blocuri. La momentul de față, avem 5 întreprinderi mari, care prestează servicii locative, dar avem și 23 de întreprinderi, care gestionează fonduri locative. 21 dintre acestea sunt în proces de faliment, iar una dintre ele se află în insolvabilitate”, a susținut Ceban.

În acest fel, candidatul s-a referit la acțiunile ce vor fi întreprinse. „Soluțiile cu care venim noi sunt foarte pragmatice în această privință. Vrem ca toate întreprinderile să devină eficiente. Vrem să creăm 5 întreprinderi mari de gestionare a fondului locativ, în toate sectoarele. În ceea ce privește asociațiile de locatari, vrem ca să-i ajutăm pe deoparte, inclusiv financiar, dar și să avem o raportare asupra tuturor lucrurilor care se întâmplă în curțile blocului de locuit, în preajma acestora. Noi ne propunem să eficientizăm managementul acestor întreprinderi, să găsim o soluție care să împace absolut pe toți”, a mai adăugat pretendentul la șefia capitalei.

„Am pus prioritate pe alocarea sumelor de aproximativ 200 de milioane de lei în bugetul municipal. Este o sumă destul de bună pentru a porni eficient”, a conchis el.

Mihaela Conovali

Share