Ion Ceban: Vreau să cred că toate deciziile instanțelor de judecată sunt luate în mod transparent

Ion Ceban: Vreau să cred că toate deciziile instanțelor de judecată sunt luate în mod transparent

Vreau să cred că toate deciziile instanțelor de judecată sunt luate în mod transparent, iar justiția trebuie reformată și cred că țara noastră poate obține un sistem de justiție independent și funcțional. Declarații în acest sens au fost făcute de Ion Ceban, candidatul PSRM la funcția de primar al Chișinăului, referitor la decizia Curţii de Apel privind recunoașterea legalităţii victoriei lui Andrei Năstase la alegerile locale anticipate din 2018, informează OFICIAL.

„Legea este una pentru toți. Cred că Moldova va putea obţine crearea unui sistem de justiție cu adevărat independent și funcționarea corectă a acestuia”, a spus el.

Totodată, el a negat acuzațiile precum că ar fi fost implicat în nevalidarea alegerilor de atunci. Mai mult, Ceban a spus că, cu regret, în timpul campaniei electorale, mai mulți oponenți se axează pe atacuri împotriva sa, dar acceptă doar critica bazată pe realitate. „Năstase este jurist, iar dacă are dovezi, atunci să se adreseze autorităților competente. Dar dacă nu există dovezi, mai bine să nu împrăştie astfel de declarații”, a subliniat candidatul.

Ceban a mai spus că nu știe dacă prin asemenea declarații cineva vrea să realizeze destabilizare sau alegeri anticipate, însă e necesar să se înțeleagă reponsabilitatea și importanța situației.

Cristina Pendea 

Share