Ion Ceban: Toate echipele direcţiilor municipale sunt în alertă

Ion Ceban: Toate echipele direcţiilor municipale sunt în alertă

Primarul de Chișinău, Ion Ceban anunță că, actualmente, toate echipele direcţiilor municipale sunt în alertă şi intervin pentru a lichida situaţiile problematice apărute drept urmare a ploii torenţiale, informează OFICIAL.

Totodată, el spune că – cele mai problematice străzi în prezent sunt: şos. Hînceşti, şos. Munceşti, bd. Mircea cel Bătrîn, str. Pandurilor, str. Calea Orheiului/T. Vladimirescu, str. Burebista, str. Meşterul Manole, str. Calea Ieşilor, str. N. Dimo, str. Albişoara (Gagarin-Ismail), str. I. Creangă, str. Cetatea Albă.

„Î.M. Regia „Exdrupo” intervine în prezent în toate sectoarele capitalei cu circa 30 de autospeciale şi utilaje şi peste 70 de muncitori. Se lucrează la curăţarea grilajelor şi la salubrizarea gurilor de captare a apelor pluviale. Sunt curăţate mecanizat străzile şi rondurile de la intersecţii”, comunică Ion Ceban.

În același timp, Ceban spune că sunt unele sistări ale transportului. „De comun cu echipajele poliţiei capitalei, se intervine la securizarea şi dirijarea circulaţiei rutiere. În prezent circulaţia transportului este sistată pe str. Uzinelor intersecţie cu Negreşteni şi pe str. Meşterul Manole direcţia de la Voluntarilor spre Vadul lui Vodă. Pe anumite porţiuni de drumuri, din cauza debitului mare de apă, au fost scoase capacele de la fântânile de vizitare a apelor pluviale de pe carosabil. Rugăm în continuare oamenii să evite ieşirile în oraş, după posibilitate şi să fie prudenţi”, a conchis Ion Ceban.

Mihaela Conovali

Share