Ion Ceban: Republica Moldova esre condusă de 3 ani de cea mai incompetentă guvernare

Ion Ceban: Republica Moldova esre condusă de 3 ani de cea mai incompetentă guvernare

Liderul MAN, Ion Ceban, a reacționat la aniversarea celor 3 ani de guvernare a PAS.

El spune că Republica Moldova esre condusă de 3 ani de cea mai incompetentă guvernare.

„Astăzi se împlinesc 3 ani de când oamenii dezamăgiți realizează că toate reformele promise de PAS au rămas la nivel de slogane, iar „vremurile bune” pentru cetățeni le putem vedea doar în programul lor electoral.
Salarii, pensii și programe sociale, lupta cu corupția, reforma justiției așa și nu au mai fost realizate nici la final de mandat. Încălcarea legilor, subjugarea tuturor instituțiilor și numirea în funcții a oamenilor comozi tot mai mult determină cetățenii noștri să plece peste hotare.

Instituțiile de drept, instituțiile statului și mass-media sunt folosite de PAS ca instrument de represiune împotriva oponenților politici.
Economia și agricultura sunt sectoarele grav afectate, iar cetățenii care sunt în domeniu sunt nevoiți să-și vândă afacerile sau să le transfere peste hotare.
În toată țara urmărim cum PAS închide și comasează școli, universități și spitale.
Întreprinderile de stat sunt duse la faliment, iar oamenii nu-și primesc cu lunile salariile.

Concursurile și licitațiile, controalele inopinate sunt realizate cu mari semne de întrebare, fără consultări și prezentarea rapoartelor.
Până astăzi nu este clar pe ce au cheltuit finanțarea oferită de partenerii externi.
Din păcate, programele pentru care sunt alocați bani, precum „Satul European”, sunt transformate în instrument de șantaj politic pentru primari.

PAS ne arată pe foi că rata inflației a scăzut, dar oamenii trăiesc tot mai rău, rata criminalității scade în rapoartele prezentate de ei, dar de fapt realitatea este alta, exporturile în agricultură cresc, dar agricultorii vând terenurile și nu au cu ce întoarce datoriile, reforma justiției spun că au făcut, dar corupția nu a dispărut, ne lăudăm cu libertatea de exprimare, dar instituțiile media au fost închise în acești trei ani de guvernare. PAS se laudă cu transparență, dar adoptă legi peste noapte, nu publică contractul de achiziționare a gazelor naturale, licitația pe Aeroport și multe altele. PAS se laudă cu vremuri bune, iar tot mai multe familii decid să părăsească Republica Moldova. Aceste „reforme” promovate de PAS le putem enumera la nesfârșit.
Recomandările experților internaționali nu sunt luate în calcul și chiar sunt ignorate de cei de la guvernare.

De orice domeniu care s-a apucat această guvernare a făcut doar rău și a distrus în toți acești ani.

Și în toate nereușitele lor mereu se dă vina pe circumstanțe și pe alți oameni, încercând să paseze responsabilitatea pe contextul internațional, război, crize și partide din opoziție.

Republica Moldova are cea mai incompetentă guvernare de până acum, care nu are capacitatea să gestioneze crizele și se menține la putere prin acțiuni manipulatorii și de șantaj atât pe intern, cât și pe extern.
Cetățenii Republicii Moldova merită mai mult și o alternativă la această guvernare incompetentă”, spune Ceban.

Share