Ion Ceban: Nu voi permite să vă bateți joc de angajații care-și fac lucrul onest și nici de locuitorii capitalei

Ion Ceban: Nu voi permite să vă bateți joc de angajații care-și fac lucrul onest și nici de locuitorii capitalei

Primarul General de Chișinău, Ion Ceban a făcut un apel către instituțiile internaționale să se sesizeze și să apere angajații instituțiilor publice, precum și a solicitat o întrevedere cu Prim-Ministrul Natalia Gavrilița, în legătură cu controalele intense asupra activității Primăriei, care, potrivit lui, au crescut considerabil în ultima săptămână, informează OFICIAL.

„Pentru că mi-am permis și îmi voi permite să critic guvernarea, începând cu prima persoană în stat, deputați, miniștri, de săptămâna trecută toate subdiviziunile Primăriei sunt invadate cu tot felul de controale. În ultima săptămână numărul controalelor a crescut considerabil la Primăria Chișinău. Ei se fac astfel că muncesc, dar de fapt au scopul ca angajații din primărie să nu se ocupe cu activitatea propriu-zisă, dar să le prezinte date publice celor care nu-și găsesc locul acolo sus în castelele de la guvernare. Chiar și vin cu informații false în spațiul public”, a declarat Ion Ceban, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui, la Primărie au venit controale din partea Inspecției Financiare, a Consiliului Concurenței, ASP, iar în continuare se așteaptă controale de la ANI, care au primit deja indicații. „Pentru a pregăti acest volum de lucru angajații primăriei trebuie să piardă timp, în loc să se concentreze pe lucrul tehnic, de lansare de licitații”, a precizat primarul.

Totodată, Ceban a menționat că, scopul celor de la guvernare este „să pună gheara pe Primăria Chișinău – este singura entitate teritorială unde avem o dinamică pozitivă, unde vom avea dezvoltare, pentru că noi aici muncim”.

În acest sens, primarul a făcut un apel public instituțiilor internaționale să se sesizeze și a solicitat o întrevedere cu Prim-Ministrul Natalia Gavrilița. El dorește să-i comunice mai multe lucruri pe care trebuie să le cunoască.

„Nu voi permite să vă bateți joc de angajații care-și fac lucrul onest și nici de locuitorii capitalei”, a conchis Ceban.

Cristina Jicol

Share