Ion Ceban: În mun. Chișinău continuă testarea gratuită a profesorilor

Ion Ceban: În mun. Chișinău continuă testarea gratuită a profesorilor

Primarul Capitalei, Ion Ceban, spune că în mun. Chișinău continuă testarea gratuită a profesorilor, iar profesorii care au plecat din sistem pentru că sunt impuși să achite testul la COVID-19, sunt invitați să activeze în instituțiile de învățământ din Capitală.

„Așa că, vă așteptăm cu mare drag la Chișinău și dacă sunteți gata, noi suntem dispuși să vă angajăm în sistemul educațional. Am dispus că dacă avem astfel de solicitări, neapărat să fie examinate. Mai mult ca atât, aceste persoane să benificieze de facilități ca și tinerii specialiști din domeniu care beneficiază lunar de 1000 de lei pentru chiria unui apartament”, spune Ion Ceban.

De asemenea, Ion Ceban spune că sunt în procedură de licitație pentru a procura un lot suficient de teste și a asigura în continuare gratuit testarea la necesitate a profesorilor care încă nu sunt vaccinați.

„Este o prioritate pentru autoritățile municipale și vom depune tot efortul pentru a fortifica atât procesul de vaccinare, cât și procesul de testare. Așa cum spuneam, vom repartiza și teste la fiecare instituție și în caz că va fi nevoie – să fie folosite”, mai spune Ceban.

Ion Ceban a adresat și o scrisoare către Ministerul Educației pentru revederea modelelor de activitate a instituțiilor școlare în mun. Chișinău unde este cea mai înaltă rată de vaccinare a cadrelor didactice, pentru ca elevii claselor 1-4 și celor absolvente să învețe cu prezență fizică.

„Încă nu am primit raspuns, dar vom coopera plenar pentru asigurarea unui proces educațional sigur în municipiu”, spune Ceban.

Cristina Parfeni

Share