Ion Ceban, despre soluțiile pentru motivarea tinerilor de a se angaja în funcțiile publice

Ion Ceban, despre soluțiile pentru motivarea tinerilor de a se angaja în funcțiile publice

Candidatul socialiștilor pentru funcția de Primar General al Capitalei, Ion Ceban, a spus care vor fi soluțiile sale, dacă devine Primar, pentru a motiva tinerii să se angajeze în funcțiile publice.

Ion Ceban a exemplificat toate propunerile sale, în cadrul dezbaterii inițiate de sine însăși, la care a fost invitat și candidatul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, dar care nu s-a prezentat.

„La nivelul preșcolar am avut o soluție temporară pentru dădace și cadrele didactice, ajutori de bucătari, etc.. și am obținut un adaos de 50% la salariu. De acest adaos au beneficiat 2 700 persoane.

Pentru toate cadrele didactice, mai ales pentru tinerele cadre, trebuie să găsim soluții de a majora salariile. Avem și suport pentru medicii de familie prin prisma abonamentelor gratuite. Avem două probleme esențiale pentru tinerii specialiști: salariul este mic și spațiu locativ pentru tinerele familii lipsă.

Noi am propus 2 programe pentru a soluționa problema spațiului locativ. Este vorba de „Casa mea” și „Locuințe accesibile”. Vom încerca cu primarii din suburbii să găsim teren pentru a construi acest spațiu locativ. La al doilea program propunem o ipotecă pe termen lung cu garanții municipale. La moment trebuie să facem o reinventariere a apartamentelor neprivatizate. Pentru șefi de Direcții, juriști trebuie să avem un adaos la salariu pentru că nu poți să faci muncă de calitate cu un salariu de 4-5 mii lei”, a spus Ion Ceban.

De asemenea, Ion Ceban a calificat concepția Programului Guvernamental „Prima Casă” una bună, doar că există probleme în procesul de îndeplinire.

Dezbaterea a fost moderată de către prezentatorul postului de televiziune TVC21, Gheorghe Gonța.

Mihaela Rotari

Share