Ion Ceban: Astăzi, la Consiliul municipal, am avut o șansa unică de a riposta mafiei imobiliare din Chișinău

Ion Ceban: Astăzi, la Consiliul municipal, am avut o șansa unică de a riposta mafiei imobiliare din Chișinău

„Astăzi, la Consiliul municipal, am avut o șansa unică de a riposta mafiei imobiliare din Chișinău”. Declarația a fost făcută de Ion Ceban, președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) Consiliul municipal Chișinău, după ce ședința CMC a fost amânată pentru 18 iunie curent.

Ceban a spus că, ar fi putut aproba ordinea de zi, dacă ar fi fost eliminate „toate propunerile murdare și corupte ale liberalilor, ale autorităților executive și altor comanditari. Au încercat sa includă subiecte cu privire la problemele legate de terenuri, despre schimbarea PUZ-urilor”.

„Am fi introdus pe ordinea de zi întoarcerea cinematografului Gaudeamus în proprietatea orașului și ridicarea în acel loc a unui Centru de creație pentru copii și tineret. (Toate inițiativele menționate mai sus sunt propuse de PSRM).

Tot astăzi, am fi putut aproba subiectele (DEJA incluse pe ordinea de zi):

-alocarea ajutorului financiar cadrelor didactice din Chișinău și suburbii (aproximativ 7000 de persoane), în sumă de 500 de lei pentru procurarea materialelor didactice la începutul noului an școlar;

-alocarea lunară a 70 de lei – drept compensație pentru călătoriile cu transportul public profesorilor, educatorilor, medicilor de familie, asistenților medicali și altor categorii (peste 7000 de persoane).

Mai mult de atât, intenționăm să angajăm încă 300 de asistenți personali care să îngrijească de persoanele țintuite la pat, pe lângă cei 600 existenți actualmente.

Toate proiectele vizate mai sus sunt inițiate de către fracțiunea PSRM în CMC. Nu a fost să fie. Pentru introducerea pe ordinea de zi, nu s-au ajuns suficiente voturi ale „fracțiunilor absente”, care foarte des critica PSRM. Iar când s-a trecut la aprobarea acestor subiecte – liberalii au dispărut”, a declarat șeful fracțiunii PSRM în CMC.

Mihaela Rotari 

Share