Ion Ceban a transmis un demers către Guvern și Parlament: Sunt necesari 350 mln. lei

Ion Ceban a transmis un demers către Guvern și Parlament: Sunt necesari 350 mln. lei

Primăria Chișinău a transmis un demers către Guvern și Parlament prin care informează că poate susține serviciile de transport public chiar și în aceste situații dificile, însă, pentru aceasta sunt necesare alte 350 mln. lei, informează OFICIAL. 

„În contextul celor menționate, solicităm acordarea a 350 mln. lei anual, cu indexarea la rata inflației, pentru a menține serviciile de transport public municipal la tarifele stabilite în acest moment.

Până la ziua de astăzi, spre mare regret, bugetul municipalității a pierdut peste 467 mln. lei în urma crizei pandemice COVID-19, scumpirii facturilor pentru resursele energetice, produselor, serviciilor conexe, inclusiv a crizei refugiaților, bani care încă nu au fost rambursați”, spune Primarul General al Capitalei, Ion Ceban.

Totodată, Primarul se întreabă „unde sunt banii din creditele și granturile în valoare de aproximativ 2 miliarde de euro oferite Republicii Moldova în perioada guvernării actuale?
Unde este transparența în cheltuirea acestor bani oferiți de către partenerii europeni?”.

„Auzim la televizor 588 de milioane de la FMI, anul trecut credit, 600 de milioane de la UE, credit anunțat în Germania – 690 de milioane, iar 100 de milioane au fost oferite din partea României.
20 de milioane din partea Poloniei și multe altele, dacă să le adunăm, ies aproximativ 2 miliarde de euro, credit.

Vrem să vedem și noi pe ce se cheltuie acești bani, deoarece nu există nimic transparent în această privință.

Eu cred că este normal ca toată lumea să știe.

Până azi nu a ajuns niciun bănuț Primăriilor din țară pentru a gestiona criza refugiaților sau a scumpirilor în lanț.
Unele primării au cheltuit tot bugetul în primele 3 luni ale acestui an”, afirmă Ceban.

Share