Introducerea a noi programe educaționale în limba română pentru alolingvi discutată de Bașcanul Găgăuziei, rectorul USM și Ambasadorul României

Introducerea a noi programe educaționale în limba română pentru alolingvi discutată de Bașcanul Găgăuziei, rectorul USM și Ambasadorul României

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, împreună cu Excelența Sa, Cristian-Leon Țurcanu, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, s-au întâlnit cu rectorul Universității de Stat din Moldova, Doctor conferențiar universitar, Igor Șarov, informează OFICIAL.

În cadrul întrevederii, părțile au discutat despre introducerea de noi programe educaționale în limba română pentru locuitorii țării care nu vorbesc limba de stat, despre elaborarea de materiale didactice, cooperarea cu departamentele specializate ale instituțiilor de învățământ superior din țară și din străinătate.

„Suntem interesați ca tinerii noștri să cunoască limba de stat. Cred, că în primul rând este necesar să reexaminăm complet metodologia de predare a limbii române în școlile noastre și să ne concentrăm pe dezvoltarea abilităților de comunicare. Cu sprijinul partenerilor externi și al comunității științifice și pedagogice, trebuie să creăm noi oportunități pentru tinerii noștri. Sarcina noastră este să oprim plecarea tinerilor peste hotare, să creăm un ecosistem în care ei să se simtă confortabil să trăiască, să studieze, să muncească și să-și construiască viitorul în Republica Moldova”, a spus Irina Vlah.

De asemenea, autoritățile autonomiei au luat inițiativa de a deschide „Centrul limbii române” în Găgăuzia, unde toți interesați ar putea urma cursuri de Limba română, iar profesorii ar putea să-și îmbunătățească calificările.

Share