Întrevedere de rămas bun a Președintelui Parlamentului și Ambasadorul Ucrainei

Întrevedere de rămas bun a Președintelui Parlamentului și Ambasadorul Ucrainei

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a mulțumit în cadrul unei discuții de rămas bun domnului ambasador al Ucrainei, Marko Şevcenko, pentru buna relație pe care au stabilit-o pe durata mandatului său în Republica Moldova.

Igor Grosu spune că au fost patru ani complicați, marcați de pandemie și de un război nemilos al Federației Ruse în Ucraina, însă și-au unit eforturile și au asigurat pacea și siguranța atât a moldovenilor cât și a ucrainenilor.

„În toți acești ani, am reușit să organizăm mai multe evenimente comune cu implicarea deputaților, a oamenilor de cultură, a refugiaților, dar și să votăm legi care să le îmbunătățească șederea ucrainenilor la noi. Chiar zilele acestea la Chișinău se află un grup de deputați din Rada Supremă a Ucrainei, care a venit cu o donație de un lot de 900 de manuale în limba ucraineană pentru Liceul Teoretic „Taras Șevcenko” din Chișinău unde vor fi deschise clase cu predare în această limbă.

Am trecut în revistă și prioritățile setate pentru perioada imediat următoare, iar, cu certitudine, drumul nostru comun este de a face parte din marea familie europeană”, spune Igor Grosu.

Share