Inițiativa Civică pentru organizarea manifestației din 1 martie face apel către cetățeni: Scopul – alegeri anticipate

Inițiativa Civică pentru organizarea manifestației din 1 martie face apel către cetățeni: Scopul – alegeri anticipate

Inițiativa Civică pentru organizarea manifestației din 1 martie face apel către cetățenii țării să vină în centrul Capitalei, pentru a participa la un protest pașnic organizat de societatea civilă, transmite OFICIAL.

Protestul va avea loc duminică, 1 martie, începând cu ora 12:00.

Organizatorii – mai multe Asociații, îndeamnă cetățenii să se alăture protestului pentru a sensibiliza întreaga societate.

„Ne dorim să venim cu ideea consolidării societății civile din R. Moldova. Urmărind evoluțiile din țară, constatăm un lucru trist. Cei de sus nu sunt în stare să gestioneze lucrurile în folosul cetățenilor. Partidele de guvernământ fac numai jocuri de ei înțelese și cu tentă criminală. Partidele de opoziție nu știu care sunt mai importante, iar societatea civilă este și ea una manipulabilă, numită aproape prin decret prezidențial. Noi am hotărât să sensibilizăm societatea pentru că ne mișcăm în direcții diferite”, a spus Andrei Baștovoi, fost deputat, semnatar al Declarației de Independență.

La rândul său, inițiatorul acestei manifestații, Valentin Eșanu, președinte al Asociației Patronale a Metalelor, preşedinte al Asociaţiei HELP, a spus că scopul acestei manifestații este de a ajunge la alegeri anticipate și la demisia Guvernului.

„Considerăm că este unul ilegal și corupt. Mă adresez către agenții economici din raioane să ajute cetățenii cu transport și cu cele necesare pentru a ajunge în PMAN la 1 martie. Mă adresez către fracțiunile parlamentare și neparlamentare să mobilizeze cetățenii și să vină la protestul pașnic organizat de societatea civilă”, a spus Valentin Eșanu.

Cristina Parfeni

Share