Incident produs la postul mixt de control din Varnița. CEC a luat o decizie în contextul alegerilor!

Incident produs la postul mixt de control din Varnița. CEC a luat o decizie în contextul alegerilor!

Comisia Electorală Centrală (CEC) condamnă incidentul produs în seara zilei de ieri (21.02.19) la postul mixt de control din Varnița, raionul Anenii Noi, „în care doi funcționari electorali – președintele și secretarului biroului electoral al secției de votare nr. 48/10 din or. Anenii Noi au fost reținuți de către forțele regimului neconstituțional din stânga Nistrului, retrăgându-le tehnica de calcul oferită de către CEC pentru organizarea alegerilor”, informează OFICIAL.

Potrivit unui comunicat de presă, Comisia își exprimă îngrijorarea și califică această acțiune drept o provocare și o încercare de destabilizare a situației înainte de ziua alegerilor, inclusiv intervenția în sistemele informaționale deținute de CEC.

„În acest context, Comisia a decis să retragă laptopurile respective din circuit și să înlocuiască tehnica de calcul oferită biroului electoral al secției de votare nr.48/10 pentru desfășurarea acțiunilor electorale în ziua alegerilor. Facem apel către comunitatea internațională și misiunile de observatori acreditate pentru monitorizarea alegerilor din 24 februarie curent, către forțele de ordine și Comisia Unificată de Control să ia atitudine față de reținerea celor doi funcționari electorali întru evitarea repetării situațiilor similare ce pun în pericol securitatea cetățenilor Republicii Moldova și buna desfășurare a procesului electoral”, se spune în comunicat.

Doina Secrieru

Share