Încă un protest pe 26 august? Declarație: „Să ieșim, dar să fim aparte”

Încă un protest pe 26 august? Declarație: „Să ieșim, dar să fim aparte”

Ex-candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova, fondatorul Mișcării Inițiativa Civică, Artur Croitor, în cadrul unei conferințe de presă, a anunțat despre organizarea unui alt protest pe 26 august – „un protest apolitic”, informează Oficial.

„În toate țările din lume, dacă oamenilor nu le place guvernarea – o schimbă la alegeri. Dacă aceasta nu se întâmplă, dacă alegerile sunt considerate nule, atunci noi trebuie să schimbăm guvernarea – în stradă. Cetățenii Republicii Moldova au dreptul sau chiar obligația să restabilească cadrul juridic și să se întoarcă la normalitate. Protestul din 26 august nu este despre Andrei Năstase sau despre funcția de primar, ci – despre alegerea oamenilor în viață. Chem pe toți cetățenii la protest, acum este timpul să găsim soluții problemelor”, a precizat el.

În același timp, Croitor comunică și alte detalii. „Multă lume spune că ei ar fi mers la acest protest, însă nu doresc să fie asociați cu un partid sau altul. S-a anunțat că protestul va fi apolitic, deși acest fapt este cu semne de întrebare. Un protest apolitic, iar pe scenă – fețe politice”, a precizat acesta.

Totodată, el vine cu o propunere pentru cetățeni. „Să ieșim, dar să fim aparte. Duminică, la ora 12:00, să ne strângem lângă Arcul de Triumf. Dacă noi nu dorim să sprijinim partidele în acest protest, atunci eu propun cetățenilor să ne strângem lângă Arcul de Triumf. Dacă vom auzi că de la tribună se va auzi despre geopolitică, europenism și rusism, atunci noi vom face gălăgie și vom protesta. Nu vom da posibilitate ca acel om să vorbească asemenea lucruri de la tribună. Noi vom cere chiar și microfonul, însă dacă noi vom fi 100 de oameni, atunci aceasta nu se va întâmpla. Dacă vom fi 10-50 de mii, noi vom putea să schimbăm soarta țării peste 2 zile. Noi acolo vom lua deciziile cu privire la metodele și mecanismele ce vor fi aplicate. Principalul este să veniți, să arătăm că suntem mulți”, a declarat Croitor.

Prin urmare, el vorbește și despre rezultatul protestelor organizate. „De multe ori ați avut ocazia să vedeți că protestele de la noi nu au nici un sfârșit, a venit timpul să schimbăm situația, a venit timpul schimbărilor. Nu doriți să sprijiniți partidele, iată aveți șansa să stați aparte și să vă spuneți opinia. Există o mare probabilitate că de luni Republica Moldova va fi o altă țară, dar aceasta depinde de voi”, a  conchis el.

Mihaela Conovali 

Share