Încă un partid și-a prezentat lista cu candidați la funcția de deputat

Încă un partid și-a prezentat lista cu candidați la funcția de deputat

Partidul Acasă Construim Europa (PACE) și-a prezentat lista candidaților pentru funcția de deputat la alegerile din 11 iulie curent. 

Cap de listă este cunoscutul medic neurolog, șeful Secției internare de urgență de la IMSP Institutul de Neurologie  și Neurochirurgie „Diomid Gherman”, Alexandru Grumeza.

Liderul formațiunii politice, Gheorghe Cavcaliuc, este pe locul cinci. În primii zece au mai fost incluși economiștii Denis Roșca și Nadejda Tatarciuc, juriștii Ion Straciuc, Liviu Baziuc, Vladimir Botnari. Istoricul Valentina Geamănă, bine cunoscută pentru diasporă datorită acțiunilor sale de caritate, este pe locul opt. Pe locul nouă este jurnalistul Tatiana Bordeianu, iar pe zece – psihologul Ana Bogdevici.

Printre candidații pentru alegerile parlamentare din partea PACE sunt oameni care dețin distincții internaționale și de stat ale Republicii Moldova. Cinci dintre ei au primit titlul “Omul Anului”.

Vârsta medie a persoanelor de pe listă este de 35 de ani, iar mai mult de jumătate dintre ei sunt femei. Printre candidații PACE sunt și doi din autonomia găgăuză.

Vedeți lista integrală a candidaților.

 

Cristina Parfeni

Share