Încă un partid s-a lansat oficial în campanie

Încă un partid s-a lansat oficial în campanie

Partidul Popular din Republica Moldova (PPRM) și-a lansat azi candidații la alegerile din 30 noiembrie într-un mod inedit. Ceremonia a avut loc în Parcul Catedralei, în spațiul dintre clădirea Guvernului și Catedrala Nașterea Domnului.

Ceremonia de înmânare a legitimației de candidat celor 103 de persoane din lista PPRM a fost precedată de discursuri susținute de către liderul PPRM, domnul Alexandru Oleinic, prim-vicepreședintele partidului, domnul Valeriu Cosarciuc și de către doamna Angela Cojocaru (psiholog) și domnul doctor Dumitru Sofroni.

Alexandru Oleinic a subliniat faptul că programul electoral al partidului se bazează pe discuțiile avute cu sute de mii de cetățeni în cei trei ani de la înființarea PPRM și a pus accent pe faptul că partidul va impune reforma statului începând cu alegerea prin vot direct a Președintelui țării, cu reducerea numărului de deputați la 71 și a ministerelor cu o treime. Amintind că simbolul partidului este mărul, Alexandru Oleinic a mai subliniat și importanța pe care PPRM o acordă agriculturii și satului moldvenesc. «Mărul e un simbol puternic, un simbol al Sănătății, al Muncii și al Bunăstării» a afirmat liderul PPRM.

Mesajul general al președintelui PPRM a fost unul foarte critic la adresa tuturor guvernanților de până acum și s-a încheiat cu afirmația că Mărul, simbolul partidului va fi și simbolul protestelor și schimbărilor care vor veni.

Valeriu Cosarciuc, Prim-vicepreședinte al partidului a subliniat că PPRM s-a angajat să devină promotorul unui adevărat Program Național pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (PNADR) care va constitui temelia oricărei politici legate de satul moldovenesc.

Cosarciuc a vorbit și de ,,Marea reformă fiscală” pe care o propune PPRM amintind câteva din măsurile pe care formațiunea dorește să le implementeze: introducerea impozitului unic pe venit de 10%, impozit Zero pe profitul reinvestit, scutirea de impozit pe profit pe 3 ani pentru întreprinderile nou înființate care creează minim 5 locuri de muncă.

Au mai luat cuvântul domnul profesor Dumitru Sofroni, doamna Angela Cojocaru și președintele Organizației de Tineret a PPRM, domnul Ian Lisnevschi.

Cei peste 100 de candidați  au primit fiecare din mâna președintelui PPRM, Domnul Alexandru Oleinic, legitimația de candidat și un măr, simbolul partidului.

Mihaela Rotari

Share