Încă un partid s-a lansat în cursa electorală

Încă un partid s-a lansat în cursa electorală

Partidul Verde Ecologist (PVE) a lansat astăzi campania electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, cu sloganul “Un om curat, într-o țară curată!”.

“Societatea are dreptul la un mediu înconjurător sănătos care să îi permit crearea mai multor oportunități de dezvoltare. Partidul Verde Ecologist pune accentul pe promovarea agriculturii ecologice, prezența educației ecologice ca și obiect în instituțiile de învățământ, crearea condițiilor de muncă pentru specialiștii din Republica Moldova, promovarea tinerilor în viața publică și încurajarea femeilor pentru a accede la funcții publice”, susține președintele PVE, Anatolie Prohnițchi.

Potrivit lor, cetățenii Republicii Moldova au dreptul la o viață mai bună. “Având în vedere că Moldova a urmat o perioadă de tranziție, politicile de mediu au fost cele mai afectate. De exemplu: deșeurile toxice îngropate în diverse regiuni ale țării, au contaminat solul și apa, fiind un pericol real pentru viața și sănătatea cetățenilor. Defrișările unor suprafețe importante de păduri, a căror efecte începem să le simțim”, susțin verzii.

Partidul Verde Ecologist consideră că este necesară o reformă a sistemului politic și de guvernare, dar și că Moldova are nevoie de independență energetică prin valorificarea surselor de energie regenerabilă și un sistem de eficientizarea energetică.

Ei susțin că prezența Partidului Verde Ecologist în Parlamentul Republicii Moldova este o necesitate, o normă europeană.

Partidul Verde Ecologist este un partid politic ce militează pentru Drepturile Omului și egalitatea socială, protecția mediului înconjurător, totodată stabilirea unui raport echitabil între societate și natură prin educarea societății în spirit ecologist, democratic și participativ. A fost fondat în 1992 și este membru cu drepturi depline a Partidului Verde European din 2008.

Mihaela Rotari

Share