Încă un candidat la alegerile parlamentare din 2019! 

Încă un candidat la alegerile parlamentare din 2019! 

Ex-deputatul în primul Parlament al Republicii Moldova, Andrei Țurcanu și-a anunțat intenția de a candida la alegerile parlamentare anunțate pentru data de 24 februarie 2019, informează Oficial. 

Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare, Andrei Țurcanu precizând că va candida pe circumscripție.

„Gata, fraților! Eu nu mai pot suporta acest bordel politic. Mă angajez să candidez pe circumscripția Orhei. Cine vine cu mine?”, a scris Țurcanu.

La scurt timp după anunț, a reacționat președinta Partidului Național Liberal (PNL), Vitalia Pavlicenco.

„Andrei Țurcanu, pe care îl cunosc de ani buni, ale cărui declarații despre Lucinschi, în calitate de fost consilier, le-am invocat (alături de multe altele) în procesul de judecată câștigat vs fostul lider comunist, scrie: ”Începem campania de luare a Orheiului înapoi! Sunt întrebat dacă, angajându-mă în electorală pe circumscripția de la Orhei, am mai mulți bani decât Șor. NU. Eu, în genere, nu am bani de electorală. Trăiesc din pensie și salariu. Dar contez pe sentimentul de dreptate și adevăr al cetățenilor noștri. Nu se reduc toate la banii furați ai unui bandit.” Noi, reprezentanții PNL, am purtat vara aceasta discuții cu grupuri de intelectuali unioniști, care pledează pentru consolidarea unui pol politic. I-am invitat pe reprezentanții partidelor ce se revendică drept unioniste – PL, PLR, PUN. Nu au urmat reacții. Încă le așteptăm. Tot noi, PNL, am inițiat și am avut un dialog și în ajunul alegerilor prezidențiale. În alegerile anterioare am avut pe primele locuri de pe listă (ca și pe celelalte) persoane ne-membri de partid, de exemplu – din Consiliul Unirii. Suntem deschiși și dispuși să sprijinim persoanele combative, luptătoare, precum Andrei Țurcanu, care doresc să se avânte în lupta electorală, politică ce se anunță deloc ușoară”, a punctat Pavlicenco.

De menționat că, anterior și-a anunțat participarea la aceste alegeri activistul Oleg Brega.

Mihaela Rotari 

 

Share