În unele secții de votare de peste hotare se pot epuiza buletinele de vot

În unele secții de votare de peste hotare se pot epuiza buletinele de vot

În vederea bunei desfășurări a procesului de votare atenționăm alegătorii că, în următoarele ore, în unele secții de votare, deschise în afara țării, ar putea să se epuizeze cele 5000 de buletine de vot, care, conform prevederilor Codului electoral, reprezintă cantitatea maximă ce poate fi repartizată, transmite OFICIAL.

Suplimentar, CEC informează că, potrivit normelor legale, dar și ținând cont de aspectele logistice, buletine de vot suplimentare nu pot fi tipărite și distribuite. Luând în considerare faptul că buletinele de vot sunt numerotate în conformitate cu numărul secției de votare, nu e posibil nici de realizat transferul acestora de la o secție la alta.

„În acest context, îndemnăm cetățenii noștri să meargă să și exercite dreptul de vot la cea mai apropiată secție de votare, unde este disponibil un număr mai mare de buletine de vot. Pentru facilitarea acestui proces puteți utiliza și aplicația https://diaspora.voteaza.md/.

Totodată, rugăm alegătorii să-și păstreze calmul și să respecte cu strictețe normele sanitare pentru prevenirea răspândirii COVID-19, reglementate de către autoritățile Republicii Moldova și cele ale țărilor gazdă, pentru a nu pune în pericol organizarea alegerilor”, punctează CEC.

Cristina Parfeni

Share