În Republica Moldova a fost lansat un nou partid: „Pledăm ca limba noastră să se numească moldovenească, nu română”

În Republica Moldova a fost lansat un nou partid: „Pledăm ca limba noastră să se numească moldovenească, nu română”

Un nou partid politic a fost lansat, astăzi, în Republica Moldova – Partidul Politic Moldovenesc „Ai noștri”, transmite OFICIAL.

Liderul noului partid este Mihail Ahremțev, jurnalist, activist civic, care a menționat că este timpul ca politicul să fie modificat.

„Imediat ce ajungem la guvernare, dar noi vom ajunge, vom face să avem o ideologie de dragoste și patriotism față de țară. Pledăm pentru introducerea disciplinei „Istoria Moldovei” în curricula școlară. E timpul să ne debarasăm de tricolorul românesc și să instituim drapelul moldovenesc, al lui Ștefan cel Mare, drept drapelul care să ne reprezinte. Pledăm ca limba rusă să devină a două limbă de stat, iar limba noastră să se numească moldovenească, nu română”, spune Mihail Ahremțev.

De asemenea, noul partid va opta pentru ieșirea din hibernare a etniilor țării, inclusiv a regiunii transnistrene, care se vor implica mai mult în activitatea țării.

De menționat că, Mihail Ahremțev a fost și Președintele organizației „Zarea”, care opta pentru toleranța față de comunitățile etnice.

Cristina Parfeni

Share