În premieră! Un partid anunță instituirea Departamentului de Înfrățiri între localitățile din România și R. Moldova

În premieră! Un partid anunță instituirea Departamentului de Înfrățiri între localitățile din România și R. Moldova

La invitația primarilor din municipiile Focșani, Hunedoara și Deva, Octavian Țîcu, șefia Partidului Unității Naționale (PUN), s-a aflat în perioada 24 – 27 ianuarie într-o vizită de lucru în județele Vrancea și Hunedoara din România. În timpul discuțiilor s-a consemnat faptul că izolarea internațională a Republicii Moldova și efectele pandemiei au îngreunat legăturile între localitățile de pe cele două maluri ale Prutului.

Fapt care a oprit dezvoltarea înfrățirilor dintre localități ca un instrument pentru modernizarea și europenizarea satelor și orașelor din R. Moldova.

„Venind în întîmpinarea așteptărilor și doleanțelor exprimate de primăriile din România și R. Moldova, PUN va înființa, în premieră pentru R. Moldova, un Departament de Înfrățire, prin care va ajuta la identificarea posibilităților de colaborare între Consiliile Județene din România și și cele raionale din R. Moldova; între primăriile localităților din cele două state românești; va asigura asistența tehnică și juridică pentru realizarea proceselor de înfrățire; va media și va intermedia relațiile dintre autoritățile publice din România și cele din R. Moldova”, se arată într-un comunicat al Partidului.

Prin înființarea Departamentului de Înfrățiri, PUN dorește să înlăture o barieră de comunicare și cunoaștere între autoritățile publice locale și să asigure posibilitatea de accesare a fondurilor locale românești pentru procesul de modernizare și europenizare a localităților din R. Moldova, care la moment se află în mare dificultate financiară și bugetară.

Cristina Pendea

Share