În Moldova a apărut „Platforma parlamentară Social-Democrată pentru Moldova”

14 deputați din Fracțiunea comuniștilor și-au anunțat astăzi plecarea, dar și faptul că lansează „Platforma parlamentară Social-Democrată pentru Moldova”.

“În ultimul timp, PCRM s-a autoizolat. Fracțiunea parlamentară PCRM, în loc să contribuie la depășirea crizei politice, prin inacțiunile sale și prin lipsa de atitudine, o agravează. Noi am încercat să scoatem PCRM din izolare. În repetate rînduri, am demonstrat în cadrul partidului, președintelui PCRM, că trebuie de promovat o politică deschisă, de spus adevărul. PCRM a avut doar două căi: ori asumarea responsabilității de guvernare, ori opoziție cu comportament adecvat. Nu sa dorit să ne mișcăm nici pe o cale. Nu au fost acceptate în interiorul partidului nici discuții serioase privitor la asumarea guvernării, chiar dacă astfel de propuneri au venit, în special de la PD”, se spune în declarația deputaților.

Parlamentarii au spus că nu mai pot tolera situația pentru că nu mai vor să dezamăgească oamenii.

„Platforma parlamentară Social-Democrată pentru Moldova” va promova următoarele obiective de bază: depășirea crizei economice, sociale și politice; depolitizarea instituțiilor statului; lupta cu corupția; bunăstarea oamenilor; fortificarea independenței, suveranității și neutralității țării.

“Sînt acțiuni pe care demult le așteaptă cetățenii, de aceea sîntem deschiși pentru colaborare întru realizarea acestor scopuri cu deputații din Parlament, care le vor susține și lansăm un apel să se alăture „Platformei parlamentare Social-Democrate pentru Moldova””, au punctat deputații.

Mihaela Rotari

Share