În august, va fi pregătit un raport cu privire la frauda bancară din R. Moldova

În august, va fi pregătit un raport cu privire la frauda bancară din R. Moldova

Vicepreședintele Parlamentului, președintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, Alexandru Slusari, în cadrul unei conferințe de presă, a comunicat detalii cu privire la audierile care au avut loc, informează OFICIAL.

„Noi, vineri, am avut audieri foarte utile. Victor Barbăneagră ne-a prezentat o informație despre toate evenimentele, care au avut loc în 2013, în cadrul așa-zisului concurs de selectare a investitorilor pentru BEM. Cu părere de rău, nu a venit domnul Corman. Cu această ocazie, noi îl invităm încă o dată pentru mâine, la ora 11. Totodată, este invitat domnul Bîrcă, care a fost vicepreședintele BEM, dar și Victor Bodiu, care a fost membrul Consiliului de administrare”, a comunicat Slusari.

În același timp, el a susținut că, în august va fi pregătit un raport privind circumstanțele devalizării sistemului bancar.

„Planificăm, în câteva săptămâni, să finalizăm procesul de audieri. Probabil că, în luna august vom pregăti un raport amplu cronologic începând cu anul 2011. În linii mari, situația este clară, urmează să stabilim unele detalii”, a declarat Slusari.

Totodată, președintele Comisiei s-a referit la informațiile din raportul Kroll 2 prezentate de Renato Usatî și care au fost trimise, potrivit liderului Partidului Nostru (PN), vicepreședintelui Parlamentului.

„Nici un hulubaș nu a ajuns la noi, dar ne-am autosesizat cu privire la ceea ce a fost publicat în mass-media. Noi am descărcat acest document și înaintăm către Procuratura Generală ceea ce a fost publicat cu două întrebări: dacă documentul este autentic și cum s-a întâmplat această scurgere de informație”, a conchis Slusari.

Mihaela Conovali

Share