Șor: Imaginați-vă, în orice altă țară democratică – un agent secret al unui serviciu străin de informații să fie în fruntea Băncii Naționale! Cazul trebuie imediat investigat

Șor: Imaginați-vă, în orice altă țară democratică – un agent secret al unui serviciu străin de informații să fie în fruntea Băncii Naționale! Cazul trebuie imediat investigat

Informația apărută în presa românească cu privire la faptul că Anca Dragu, noul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), ar fi agent al Serviciului de Informații Externe (SIE) al României ar trebuie imediat investigată. De asemenea, este necesar de a fi anchetată angajarea cetățenilor români în instituțiile importante ale statului. Politicianul Ilan Șor a exprimat această opinie pe rețelele de socializare.

Ilan Șor a amintit că despre asocierea Ancăi Dragu cu SIE a scris, pentru prima dată, publicația românească Gazeta de Cluj, la scurt timp după ce a ocupat funcția de guvernator al BNM.

“Dacă este adevărat, atunci este un adevărat scandal. Imaginați-vă, în orice altă țară democratică – un agent secret al unui serviciu străin de informații să fie în fruntea Băncii Naționale! Consider că acest incident trebuie imediat investigat. Mai mult decât atât, este necesar să fie investigată ocuparea funcțiilor importante în instituțiile statului a cetățenilor români”, a menționat Ilan Șor.

Politicianul și-a manifestat îngrijorarea și cu referire la informația publicată pe Telegram, care citează Inspectoratul General pentru Migrațiune, potrivit căreia șapte funcționari români, concomitent, au depus cereri pentru redobândirea cetățeniei moldovenești. În acest context, el a amintit despre cazul fostului director al Direcției de combatere a spălării banilor din România, care, în 2022, a fost desemnat de către regimul Sandu-PAS în aceeași funcție în Republica Moldova. “Doar ne interesăm, dacă peste câțiva ani, cetățenii moldoveni vor putea miza, în instituțiile importante ale statului, pe funcții puțin mai mari decât cea de măturător”, a concluzionat ironic Ilan Șor.

Share