Ilan Șor: Nu vreau să mă ascund după denumiri frumoase

Ilan Șor: Nu vreau să mă ascund după denumiri frumoase

„Fiind prinși într-o perioadă de criză politică, atât eu, cât și partidul pe care îl reprezint am decis să ne implicăm activ în dezvoltarea țării noastre. Recent, la ședința Consiliului Politic s-a decis redenumirea formațiunii noastre. Astfel, de acum încolo aceasta se va numi – „Partidul Șor”. Sunt conștient de toate riscurile legate de noua denumire”. Declarația a fost făcută de președintele formațiunii Ilan Șor, prin intermediul purtătorului de cuvînt, în cadrul unui briefing de presă.

Șor se arată convins că riscurile sunt temporare și vor dura până când se va dovedi faptul că nu are nicio vină în dosarele deschise pe numele său.

„Nu sunt vinovat nici față de Guvernul Republicii Moldova, nici față de societatea moldovenească. Am considerat necesar ca în denumirea partidului să apară numele meu din mai multe motive”, a spus el.

Ilan Șor afirmă că: „în țara noastră nu are nicio importanță denumirea partidului. Formațiunea va fi asimilată oricum cu liderul său. Oricare ar fi denumirea partidului, simplii cetățeni, jurnaliștii, comentatorii politici și politicienii îl vor numi – Partidul lui Șor”.

„Nu vreau să mă ascund după denumiri pompoase, așa cum o fac alții. În Moldova, partide doctrinare nu există”, mai spune liderul formațiunii.

El spune că oricum partidele din Moldova sunt asimilate cu liderii lor. „Prin urmare, în opinia mea, este indicat ca partidul pe care-l conduc să-mi poarte numele. Acest fapt nu împiedică formațiunea să fie una cu adevărat de stânga, să aibă un program care să conțină un șir de măsuri radicale, menite să schimbe relațiile sociale din Republica Moldova”, a explicat Șor.

Primarul de Orhei mai spune că a hotărît să dea alt nume partidului și datorită sprijinului public de care se bucură, pe care îl ia în considerare și pentru care seste recunoscător. 

„N-am nimic de ascuns, nu are de ce să-mi fie frică sau rușine. Drept dovadă este numele meu, care figurează în denumirea partidului. Declar cu toată responsabilitatea că, împreună cu echipa mea, ne vom concentra atenția asupra propriei agende politice, exact cum am făcut-o în campania electorală pentru alegerile locale din Orhei. De asemenea, nu vom coborî la nivelul politicienilor care se ocupă cu discreditarea oponenților, ci vom prezenta fapte concrete”, a concluzionat politicianul.

Doina Secrieru

Share