Ilan Șor: Guvernarea și-a arătat adevărata față. Mizăm pe susținerea bălțenilor

Ilan Șor: Guvernarea și-a arătat adevărata față. Mizăm pe susținerea bălțenilor

Președintele Partidului „Șor”, Ilan Șor a susținut o conferință de presă, în cadrul căreia a declarat că ieri tot poporul Republicii Moldova a fost martorul unui eveniment fără precedent făcut de Comisia Electorală Centrală (CEC) împotriva candidatului la funcția de primar de Bălți, deputatul Marina Tauber, care a primit mai mult de 48% din voturi în primul tur al alegerilor, informează OFICIAL.

„Învinuirea ilegală și absurdă din partea CEC a fost făcută fără argumente clare, juridice, doar pentru că echipa noastră și-a hrănit activiștii. Tot MAI-ul în loc să se preocupe de securitatea de stat a numărat de câți bani au mâncat activiștii Partidului „Șor” la Bălți. Noi constatăm că toate structurile de stat sunt capturate de gruparea de infractori de la guvernare, formată din oameni complexați care nu știu a pierde. Acest regim a degradat rapid până la dictatură criminală, el transformă alegerea conștientă a oamenilor într-o acțiune de nimic. Democrația înseamnă alegerea majorității. PAS, care a primit votul de încredere a cetățenilor, așa și nu a înțeles că alegerea cetățenilor trebuie respectată”, a declarat Ilan Șor.

Politicianul a spus că, de astăzi, scopul său primordial este eliberarea Moldovei de dictatură, de sub puterea oamenilor care nu sunt în stare să accepte regula principală a democrației – libertatea de exprimare a cetățenilor. „Iar voi cunoașteți că dacă eu mă apuc de ceva, neapărat o fac până la capăt. La revedere, greșeala poporului, Maia Sandu. Nu v-a rămas mult timp să vă bateți joc de țară și de libertatea cetățenilor din Moldova. Astăzi nu este vorba despre mine, Marina Tauber, ci despre voi – cetățenii Republica Moldova, dar și despre acei oameni incompetenți și cinici care vă limitează toate drepturile: dreptul la bunăstare, opinie, libertate și securitate”, a precizat el.

Totodată, deputatul a mai spus: „Ei cred că tot poporul RM nu este în stare să-și apere drepturile proprii. Dragi bălțeni, PAS vrea să intre forțat în primăria voastră, vă fură orașul și dreptul de a fi stăpâni în casa voastră, nu pentru ca să facă ceva pentru voi, nu pentru ca să vă ajute, ci pentru că nu sunt de acord cu faptul că voi nu aveți încredere în ei. Maia Sandu vrea să vă demonstreze că, dacă ea vrea ceva, voi nu aveți dreptul să-i spuneți nu. Vreau să cred că voi înțelegeți ceea ce se întâmplă și nu-i veți permite să-și bată joc de voi și să vă fure viitorul vostru și dreptul la o viață mai bună”.

În context, el a spus că, Partidul „Șor” declară că va lupta până la urmă pentru dreptul locuitorilor orașului Bălți de a-și alege primarul pe care și-l doresc. „Vom apăra dreptul Marinei Tauber să fie aleasă așa cum prevede Constituția RM. Ne adresăm către Parlamentul European, OSCE și declarăm încălcări grave în procesul electoral și cerem să dea notă evenimentelor care au loc”, susține Șor.

De asemenea, Șor s-a adresat oamenilor Moldovei: „Actuala guvernare prin acest exemplu și-a arătat adevărata față. Pentru ca să construim o Moldova puternică și fericită trebuie împreună să eliminăm acest obstacol pe nume regimul Sandu. În primul rând vom implementa toate metodele juridice ca să anulăm decizia ilegală a CEC. Îndemnăm toți locuitorii orașului Bălți să iasă și să nu mă susțină pe mine, sau pe Marina Tauber, ci să-și susțină dreptul la exprimare. Mizăm pe susținerea dvs., nu pentru noi, ci pentru drepturile voastre proprii. Mizăm că în jurul acestei situații se va uni toată societatea care nu este indiferentă la ceea ce se întâmplă în țară. Eu mizez pe decizia legală și cinstită a instanței de judecată. Îndemnăm toți locuitorii de Bălți să iasă duminică la alegeri și să o voteze pe Marina Tauber, ca să demonstrați guvernării ce vreți cu adevărat”.

Cristina Jicol

Share