Ilan Șor critică declarațiile ministrului Apărării, Anatolie Nosatîi, potrivit cărora statutul de neutralitate al Moldovei nu mai este actual

Ilan Șor critică declarațiile ministrului Apărării, Anatolie Nosatîi, potrivit cărora statutul de neutralitate al Moldovei nu mai este actual

„Executant și fără minte!” Este reacția liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, în contextul recentelor declarații ale ministrului Apărării, Anatolie Nosatîi, potrivit cărora statutul de neutralitate al Republicii Moldova nu mai este actual. Potrivit lui Ilan Șor, principiul fundamental al politicii de apărare al unor state mici precum este Republica Moldova este de a preveni războiul.

„Minunatul scriitor pentru copii, Alexandr Volkov, are o carte despre soldații de lemn. Aceștia erau din lemn, executanți și fără minte. Anume așa este ministrul Apărării al comandantului suprem, Maia Sandu. Vorbim despre Anatolie Nosatîi. El este atât de consecvent încât, imediat după aiurelile Maiei Sandu de la Davos, privind posibila revizuire a statutului de neutralitate al Moldovei, a venit cu justificări. Potrivit lui, chipurile, războiul din Ucraina a demonstrat că statutul de neutralitate nu mai este relevant. Altfel spus, acest Nosatîi este atât de limitat, încât confundă cauzele cu efectele. Dacă este din lemn, crede că înarmarea este singura modalitate de a acționa în aceste condiții. Cu alte cuvinte – să cerșești fier vechi și deșeuri militare inutile din Occident. Este curios câte minute va rezista armata lui Nosatîi în cazul în care, Doamne ferește, vor avea loc acțiuni reale de luptă cu toate „Piranh-iile” și sistemele de apărare antiaeriană care încă nu au fost obținute după colindatul prin lume?  Da, exact un minut. În cazul în care se va întâmpla asta, acest soldat din lemn, executant și fără minte va fi primul care va fugi de pe câmpul de luptă. El este „războinicul” care cade de pe cuptor”, a menționat Ilan Șor, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ilan Șor mai susține că principiul fundamental al politicii de apărare al unor state atât de mici precum este Republica Moldova este de a preveni războiul.

„Iată ce este cu adevărat periculos: militarii, care, teoretic, înțeleg mai bine decât alții sensul păcii și al războiului, participă la sabatul vrăjitoarelor din PAS privind anularea neutralității, datorită căreia, de mai bine de un an, timp în care la granițele țării este război, Moldova nu este atrasă în conflict. Asta deși principiul fundamental al politicii de apărare al unor state atât de mici precum este Republica Moldova este de a preveni războiul. Dar PAS, Maia Sandu și soldatul lor din lemn, Nosatîi, se pare că au cu totul alte scopuri. Apropo, soldații de lemn ai lui Volkov au fost numiți neghiobi. Exact asta se poate spune despre Nosatîi”, a conchis Ilan Șor.

Share