Ilan Șor afirmă că scopul său este să-i dea în vileag pe corupții cu averea tăinuită de la guvernare

Ilan Șor afirmă că scopul său este să-i dea în vileag pe corupții cu averea tăinuită de la guvernare

Procuratura din umbră, pe care a creat-o Ilan Șor investighează averile tuturor demnitarilor. El a făcut anunțul într-un interviu pentru postul „Primul în Moldova”. Din această structură fac parte foști angajați ai serviciilor speciale, iar scopul este deconspirarea averilor ascunse de anturajul Maiei Sandu, a explicat liderul Partidului „ȘOR”.

„Avem informații mult mai profunde față de ceea ce am prezentat. Am arătat până acum doar vârful aisbergului, pentru ca poporului să-i fie clar cu cine are de-a face. Pur și simplu, când cei mai mari corupți vorbesc despre alții devine iritant. Dacă e să vorbim despre tovarășul Spînu, dacă ați văzut, noi am prezentat extras din contul lui. Apropo, Procuratura avea cinci zile la dispoziție pentru a confirma sau dezminți informația noastră, dar cu dovezi – interpelări, comisii rogatorii, servicii speciale. Au trecut aproape 10 zile. Unde-i răspunsul? Este clar că ei nu vor investiga asta. Nu are sens să așteptăm de la ei. De aceea, voi păstra o parte din informații, pentru noua procuratură, care va lupta cu adevărat împotriva nemernicilor, iar o parte o voi prezenta, pentru a-i arăta poporului cu cine are de-a face”, a spus Ilan Șor.

El a subliniat că informațiile despre banii din conturile vicepremierului Andrei Spînu reprezintă dovezi foarte serioase.

„Dacă vă amintiți despre Spînu, ultimele documentele pe care le-am prezentat erau extrase din cont. Deci nu este o cifră, ci un document oficial. Este un extras viu. Când mergeți la bancă, obțineți extrasul în care este indicat bilanțul. Exact asta i-am prezentat noi societății în cazul domnului Spînu. Un document mai greu nu mai poate fi. Scopul principal este să-i dau în vileag pe adevărații impostori și nemernici”, a subliniat Ilan Șor.

Share