Ilan Șor a fost invitat să efectueze o vizită la Parlamentul European. Detalii

Ilan Șor a fost invitat să efectueze o vizită la Parlamentul European. Detalii

Potrivit Marinei Tauber, urmare a informaţiilor consistente şi argumentelor veritabile expuse în cadrul vizitei de  lucru, efectuate la Strasbourg în perioada 27 -30 iunie, în adresa lui Ilan ȘOR a venit o invitație:

„Urmare a informaţiilor detaliate şi argumentelor veritabile prezentate de noi deputaților europeni, precum şi relatarea proiectelor promovate şi implementate de Ilan ŞOR, care  reprezinta un  interes pentru Europarlamentari, pe numele lui Ilan Șor a venit o invitație pentru a efectua în perioada 10 – 13 iulie curent, o vizită de lucru la Parlamentul European la Bruxelles, pentru a discuta problema sa, dar și activitățile promovate în calitate de lider politic, situația politică din țara noastră, precum și alte subiecte de colaborare europeană”, a precizat Tauber, potrivit unui comunicat de presă.

De asemenea, Marina Tauber a menționat că „noi ca partid considerăm că acest fapt este un succes pentru noi, un rezultat care denotă că instituţiile europene ne-au auzit mesajul şi suntem în aşteptarea vizitei. Cu tot sufletul sperăm că, Ilan ŞOR va merge în această vizită de lucru, pentru a avea posibilitatea să-şi expună punctul de vedere Europarlamentarilor, care îl aşteaptă, iar drepturile fundamentale ale Dumnealui nu vor fi încălcate, cel puţin în această situaţie”, a declarat Tauber.

Totodată, avocaţii Denis Ulanov şi Iulian Balan, vor depune un demers către instanţa de judecată, prin care vor cere permisiunea ca Ilan ŞOR să se deplaseze la Parlamentul European în perioada 10 -13 iulie, curent.

Amintim că, în perioada 27 -30 iunie, vicepreşedintele Partidului „ŞOR”, Marina Tauber şi avocaţii Iulian Balan şi Denis Ulanov s-au aflat într-o vizită oficială la Consiliul Europei şi Parlamentul European, unde au avut mai multe întrevederi cu deputaţii europeni şi membrii APCE, în cadrul cărora au abordat problema lui Ilan ŞOR, inclusiv aspecte legate de încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale ale liderului politic, precum şi constrângerile la care este supus.

„Împreună cu avocații, am prezentat documentele necesare privind arestul lui Ilan Șor. Deputații europeni și-au exprimat disponibilitatea și sprijinul pentru a se clarifica în acest caz. Pe 28 iunie delegația italiană la APCE a avut o şedinţă unde s-a examinat situația lui Ilan Șor. Europarlamentarii ne-au solicitat să-i ținem la curent cu schimbările și evoluția cazului”, a declarat Tauber.

De asemenea, este de menţionat că,  această vizită a fost o continuare a întrevederilor reprezentanţilor lui Ilan ŞOR desfăşurate la începutul lunii iunie, la Strasbourg, în cadrul cărora mai mulţi Europarlamentari şi-au etalat susţinerae şi îngrijorarea faţă de situaţia lui Ilan ŞOR.

photo_2017-07-03_16-09-48-2

Doina Secrieru

Share