IGP: Situație tensionată la Varnița. Un grup de cetățeni, cu implicarea deputaților, au recurs la acțiuni de blocare a traseelor

IGP: Situație tensionată la Varnița. Un grup de cetățeni, cu implicarea deputaților, au recurs la acțiuni de blocare a traseelor

Inspectoratul General al Poliției (IGP) comunică despre o situație tensionată la Varnița, unde – potrivit Inspectoratului – un grup de cetățeni cu implicarea deputaților au recurs la blocarea traseelor, informează OFICIAL.

În acest fel, șeful adjunct al IGP, Marin Maxian spune că poliția documentează 15 cazuri cu diferite încălcări. Dintre acestea, în 5 este vorba despre intenția de blocare a traseelor spre secțiile de votare. Un alt caz ține de acțiunea unei persoane care a aplicat gaze lacrimogene.

Totodată, a fost înregistrată o situație de blocare la secția de votare din Bender. Alte două cazuri se referă la fotografierea buletinului de vot. 1 – bănuială de corupere a alegătorului, la Rîșcani, nordul țării.

În același timp, au fost înregistrate 5 cazuri de transportare a alegătorilor către secțiile de votare, precum și o situație de agitație electorală, la Sîngerei.

„Avem situație tensionată la Varnița. Un grup de cetățeni cu implicarea deputaților din Parlamentul Republicii Moldova au recurs la acțiuni de blocare de trasee cu unități de transport și, respectiv, fizic – cu prezența persoanelor. Se produc acțiuni de stopare și verificare a actelor de identitate și unităților de transport, este vorba de ruta nr.37. Astfel, potrivit Comisiei Electorale Centrale, rutele organizate nu cad sub incidența restricționărilor stabilite la nivel național privind neadmiterea deplasării rutelor cu mai mult de 8 persoane”, a declarat Maxian.

Prin urmare, șeful adjunct al Inspectoratului a spus: „Solicit ca persoanele de la fața locului, inclusiv – deputații din Parlamentul Republicii Moldova, să acționeze în conformitate cu legislația. Poliția este prezentă la fața locului”, a conchis Maxian.

Mihaela Conovali

Share