Igor Munteanu, despre prima ședință a Comisiei privind modul de privatizare a proprietății publice

Igor Munteanu, despre prima ședință a Comisiei privind modul de privatizare a proprietății publice

Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova din partea Blocului ACUM, președintele Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizărilor proprietății publice începând cu anul 2013, Igor Munteanu, susține că, în cadrul comisiei – la următoarele ședințe, se va examina legalitatea privatizării din ultimii ani, informează OFICIAL.

„La 24 iunie am avut prima ședință a Comisiei de anchetă parlamentară. Aceasta Comisie a apărut ca urmare a unei hotărâri de Parlament, prin care noi ne-am propus să evaluăm felul în care au fost privatizate și concesionate mai multe bunuri. Comisia de anchetă trebuie să evalueze conformitatea privatizării și proiectelor. Deja, pot să vă anunț că, pe 24 iunie, am invitat și un reprezentant al Agenției Proprietății Publice, care ne-a pus la dispoziție listele tuturor privatizărilor din 2013 până în 2019”, a declarat Munteanu.

Prin urmare, politicianul a precizat că, urmează a fi prezentat Parlamentului un raport cu privire la privatizări. „Comisia noastră are 120 de zile la dispoziție pentru ca să întocmim și să prezentăm un raport în plenul Parlamentului cu privire la legalitatea privatizărilor din ultimii ani. Membrii comisiei au primit lista deplină a acestor privatizări și noi, în următoarele ședințe, vom stabili exact ce fel de privatizări vor face obiectul interesului nostru”, a mai adăugat Munteanu.

În acest fel, el a oferit detalii cu privire la ședințele din cadrul Comisiei. „Ne vom lua libertatea de a invita martori care să ateste validitatea argumentelor noastre, vom forma un grup de consultări cu presa de investigație, vom invita la ședințele noastre de anchetă oficiali ai Guvernului, în primul rând – Agenția Proprietății Publice, dar și alte agenții, astfel încât, la sfârșitul acestei evaluări – care se va face timp de 120 de zile, să avem tabloul complet a celor mai răsunătoare cazuri de privatizare”, a conchis deputatul.

Mihaela Conovali

Share