Igor Grosu s-a întâlnit cu locuitorii satelor Volintiri și Popeasca

Igor Grosu s-a întâlnit cu locuitorii satelor Volintiri și Popeasca

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a mers în vizită în raionul Ștefan Vodă, unde a discutat cu locuitorii din satele Volintiri și Popeasca. A vorbit cu oamenii despre problemele din justiție, drumurile proaste, corupția în instituții, creșterea prețurilor.

„Am ascultat problemele lor, care, de fapt, sunt problemele care afectează întreaga țară. Am vorbit și despre reformele inițiate în sectoarele cheie și doar cu efort comun vom reuși să aliniem țara noastră la valorile europene”, a spus șeful legislativului, comunicând și despre măsurile de susținere a populației și businessului anunțate de Guvern pentru perioada imediat următoare.

Igor Grosu a avut o întâlnire și cu oamenii de afaceri din raion, majoritatea dintre ei fiind implicați în agricultură, iar produsele lor agricole de cea mai bună calitate, producția de vinuri nobile, fructe și legume sunt cunoscute atât în Moldova, cât și peste hotare. Cea mai mare problemă cu care se confruntă agricultorii din zonă de mai mulți ani este lipsa unui sistem de irigare funcțional. Președintele Parlamentului a subliniat că această problemă trebuie rezolvată nu doar la Ștefan Vodă, dar în toată țara. „O prioritate a noastră este să-i susținem pe toți cei care muncesc și creează locuri de muncă. Le-am vorbit despre proiectele lansate de Guvern și proiectele votate, care vin să ajute oamenii de afaceri”, a anunțat Igor Grosu.

În satul Popeasca Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a vizitat grădinița din localitate, care, în ultimii ani, a beneficiat de mai multe fonduri europene, iar astăzi copiii de acolo se bucură de condiții bune, clădirea fiind una eficientă din punct de vedere energetic. Tot în localitatea Popeasca, prin intermediul programului „Satul European”, casa de cultură este în proces de reparație, iar în vară urmează a fi dată în exploatare. În total, sunt implementate 16 proiecte cu o valoare totală de 56 milioane. Este vorba despre proiecte de extindere a rețelelor de apă și canalizare, renovare a unor grădinițe, case de cultură, modernizare a rețelelor de iluminat stradal, construcție a unui mini-stadion sau construcție a unei centrale electrice foto-voltaice. „Sunt lucrări concrete, care vor fi finalizate foarte curând și care vor îmbunătăți viața comunităților din aceste localități. I-am îndemnat să fie mai activi și să fie pregătiți pentru o nouă rundă a programului care va continua și în 2023. În pofida tuturor greutăților, vom continua reformele și împreună vom reuși să schimbăm în bine viața cetățenilor noștri”, a spus Președintele Parlamentului.

Share