Igor Grosu: Pe 20 octombrie 2024 vor avea loc alegeri prezidențiale și referendumul privind aderarea R. Moldova la UE

Igor Grosu: Pe 20 octombrie 2024 vor avea loc alegeri prezidențiale și referendumul privind aderarea R. Moldova la UE

Igor Grosu, Președintele Parlamentului, președintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), în cadrul unui briefing de presă, a anunțat că fracțiunea PAS din Parlament a înregistrat proiectul de hotărâre privind desfășurarea referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, informează OFICIAL. 

Oficialul a precizat că, referendumul urmează să aibă loc pe data de 20 octombrie 2024, iar cetățenii vor răspunde la întrebarea „Sunteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.

„Parlamentul acum desfășoară toate procedurile necesare pentru stabilirea referendumului și alegerilor prezidențiale pe 20 octombrie 2024”, a subliniat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a mai spus că, „la 20 octombrie, vocea poporului va spune clar în ce direcție vrem să ducem Republica Moldova. Decizia suverană a cetățenilor va fi consfințită în Constituție. Noi nu avem timp de pierdut, e timpul ca și în Constituție să fie scris clar că locul nostru în familia europeană”.

Totodată, Igor Grosu s-a adresat partidelor politice și societății civile să se implice în campania de informare pentru referendum.

E de menționat că, după ce hotărârea sus-menționată fi votată în plenul Parlamentului, aceasta va fi transmisă Comisiei Electorale Centrale pentru desfășurarea referendumului republican și alegerilor prezidențiale în conformitate cu Codul electoral.

Share