Igor Grosu, la sfârșitul sesiunii de toamnă a Parlamentului: Chiar dacă ne confruntăm cu crize foarte complicate, noi am fost perseverenți

Igor Grosu, la sfârșitul sesiunii de toamnă a Parlamentului: Chiar dacă ne confruntăm cu crize foarte complicate, noi am fost perseverenți

La sfârșitul ultimei ședințe a Parlamentului din sesiunea de toamnă, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a ținut un discurs, unde a vorbit despre acțiunile guvernării într-un an de plină criză, informează OFICIAL. 

Igor Grosu a vorbit despre războiul din țara vecină.

„Astăzi a fost ultima ședință a Parlamentului din această sesiune și sunt ultimele zile din anul 2022. Din păcate, în anul 2022 suntem martorii unui război nemilos. Un război pornit de către Rusia care a atacat fără justificare Ucraina. Sunt 310 zile în care mii de oameni au murit, iar alt sute de mii și-au părăsit casa și familia. Alte milioane dorm în beznă și în frig, trăiesc cu frica bombelor”, a spus Grosu.

El a menționat că Partidul Acțiune și Solidaritate și-a asumat guvernarea într-o perioadă critică pentru Moldova, dar a ținut țara departe de război și a ajutat cetățenii în cea mai gravă criză energetică la nivel mondial.

„Uneori se fac greșeli, alteori nu obținem rezultatul dorit, dar împreună cu colegii facem tot posibilul pentru ca moldovenii să trăiască într-o țară liberă și să iasă cu capul sus din timpurile complicate prin care trecem.

Chiar dacă ne confruntăm cu crize foarte complicate, noi am fost perseverenți, ne-am ținut de agenda de reforme și am urmat întocmai angajamentele noastre, pentru care am primit încrederea și votul cetățenilor.

Iarna va fi dificilă și anii următori nu vor fi ușori. Pentru Ucraina. Pentru Moldova. Pentru Europa”, spune Grosu.

Totodată el se arată optimist și este convins că pacea va reveni în regiune.

„Dar noi trebuie să muncim pentru copiii noștri, și aici o să vă citesc câteva mesaje lăsate de vizitatorii noștri: „Îmi doresc o țară europeană și aleșii să lucreze pentru cetățeni”
„Vreau ca Moldova să fie acceptată în Uniunea Europeană”
„Vreau să nu mai fie război în Ucraina”
„Vreau să fie democrație și libertate în țară”. „Îmi doresc pace în lume”.

Sunt încrezător că pe continentul european va reveni pacea și că Ucraina va opri agresiunea rusească. De asemenea, sunt încrezător că Moldova va adera la Uniunea Europeană și vom face parte din familia țărilor dezvoltate. Vă mulțumesc tuturor pentru munca depusă, inițiativele cu care ați venit. Le mulțumesc angajaților Parlamentului, ei sunt cei fără de care nu am putea realiza munca noastră legislativă. Vă mulțumesc tuturor pentru contribuție.

Să lucrăm împreună pentru Moldova în 2023. Să ne ferim de dezbinare și să ne unim în lucrurile bune. La mulți ani!”, a spus Igor Grosu.

Discursul integral îl găsiți aici- http://shorturl.at/ahpAD

Share