Igor Grosu, la Congresul Național de Chirurgie: „Pas cu pas, vom moderniza sistemul de sănătate, vom crește accesul populației la servicii de calitate și vom asigura salarii decente”

Igor Grosu, la Congresul Național de Chirurgie: „Pas cu pas, vom moderniza sistemul de sănătate, vom crește accesul populației la servicii de calitate și vom asigura salarii decente”

„Pas cu pas, vom moderniza sistemul de sănătate, vom crește accesul populației la servicii medicale performante și de calitate și vom asigura salarii decente”. Acesta este mesajul transmis de către Președintele Parlamentului, Igor Grosu, care a participat, joi, la Congresul Național de Chirurgie.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, le-a mulțumit medicilor pentru profesionalismul, devotamentul, dăruirea și dragostea de oameni de care dau dovadă zilnic, atunci când salvează vieți omenești. „Nu în zadar se spune că «inima fiecărui sistem de sănătate este personalul medical» și noi trebuie să avem grijă de ea, de această inimă”, a adăugat șeful legislativului.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a reiterat faptul că eforturile autorităților sunt focusate inclusiv asupra modernizării sistemului medical. De exemplu, doar în anul 2022, au fost instalate echipamente în spitalele din țară în valoare totală de 1,4 miliarde de lei.

„Se fac investiții mari pentru a crea condiții decente, pentru ca dumneavoastră să vă faceți munca demn și, respectiv, pentru pacienți. Vom renova secții și blocuri de chirurgie, vom pune la dispoziție echipamente moderne, astfel încât calitatea actului medical să fie una înaltă, cum cer standardele internaționale”, a menționat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Congresul Național de Chirurgie a reunit în jur de 400 de specialiști din domeniu, atât din țară, cât și de peste hotare (România, Ucraina, Germania, Franța). Scopul evenimentului, organizat sub egida Ministerului Sănătății și Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, a fost de a face un schimb de practici privind aplicarea metodelor moderne de tratament.

Share