Igor Grosu, la AIP CSI: Comunitatea Statelor Independente este o platformă bună pentru consolidarea cooperării comerciale, economice, sectoriale

Igor Grosu, la AIP CSI: Comunitatea Statelor Independente este o platformă bună pentru consolidarea cooperării comerciale, economice, sectoriale

”Comunitatea Statelor Independente este o platformă bună pentru consolidarea cooperării comerciale, economice și sectoriale, pentru creșterea volumului comerțului reciproc, pentru utilizarea potențialului de transport și tranzit, industrial și investițional”. Declarația a fost făcută de Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, la deschiderea celei de-a 53-a sesiuni plenare a Adunării Interparlamentare a CSI (AIP CSI), la care a participat în format online, transmite OFICIAL.

Potrivit speakerului, aceste direcții confirmă poziția Republicii Moldova privind promovarea unei politici externe echilibrate și dezvoltarea relațiilor reciproc avantajoase cu toți partenerii externi, pornind de la interesele vitale ale cetățenilor.

”Conexiunea practică a zonelor de liber schimb ale UE și CSI este unul dintre avantajele competitive importante ale țării noastre”, a subliniat Președintele Parlamentului Republicii Moldova.

Cu ocazia participării sale la sesiunea AIP CSI, Igor Grosu s-a pronunțat în favoarea depășirii provocărilor comune, pledând pentru un nou impuls al cooperării în cadrul organizației, în deplină concordanță cu așteptările și interesele cetățenilor.

Igor Grosu a participat pentru prima dată la lucrările Adunării Interparlamentare a CSI în calitate de Președinte al Parlamentului Republicii Moldova.

În decembrie, Comunitatea Statelor Independente își va marca cea de-a 30-a aniversare.

Share