Igor Grosu i-a adresat felicitări Președintelui APCE, Tiny Kox, cu ocazia realegerii în funcție

Igor Grosu i-a adresat felicitări Președintelui APCE, Tiny Kox, cu ocazia realegerii în funcție

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a adresat felicitări Președintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Tiny Kox, cu ocazia realegerii în funcție, pentru un al doilea mandat de un an.

Șeful legislativului i-a dorit mari succese și forță creatoare în activitatea pe care o desfășoară, exprimându-și încrederea că experiența profesională pe care o are și munca asiduă vor contribui la consolidarea Adunării Parlamentare. De asemenea, Igor Grosu menționează, în mesajul adresat, că Parlamentul de la Chișinău este deschis pentru o colaborare eficientă și constructivă cu APCE și îi adresează invitația Președintelui APCE de a vizita Republica Moldova. „Apreciem rolul important al APCE în a oferi o platformă deschisă și constructivă de dialog asupra subiectelor de importanță strategică și provocărilor, care adună liderii regionali și membrii parlamentelor pentru a discuta problemele comune și îngrijorările existente. Sprijinul continuu a Consiliului Europei pentru eforturile Republicii Moldova în promovarea valorilor democratice și a statului de drept este astăzi imperios necesar, în special urmare a obținerii statutului de stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană”, se spune în mesajul de felicitare adresat Președintelui APCE.

Într-un discurs ce a succedat realegerea sa, Tiny Kox a subliniat că, anul trecut, Consiliul Europei și APCE au luat măsuri fără precedent ca reacție la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Potrivit declarațiilor sale, războiul a dominat și va continua să domine agenda și activitățile Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Totodată, Președintele reales a îndemnat Adunarea să continue buna cooperare, mai ales ținând cont de pregătirile către summitul șefilor de stat și de guvern, care va avea loc în luna mai, la Reykjavik.

În perioada 23-27 ianuarie 2023, la Strasbourg, are loc sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Din componența delegației Parlamentului Republicii Moldova fac parte deputații Ion Groza, șeful delegației naționale la APCE, Mihail Popșoi, vicepreședintele Parlamentului și Natalia Davidovici. În cadrul sesiunii urmează a fi prezentat Raportul privind onorarea obligațiilor şi angajamentelor din partea Republicii Moldova în calitate de țară membră a Consiliului Europei.

Share