Igor Grosu: Ce aduc femeile în politică? În primul rând, aduc mai mult discernământ şi echilibru

Igor Grosu: Ce aduc femeile în politică? În primul rând, aduc mai mult discernământ şi echilibru

„Republica Moldova a înregistrat rezultate bune, care merită apreciate și valorificate, în ceea ce privește egalitatea de gen, dar cele mai mari schimbări abia urmează – și trebuie să le facem împreună. În calitate de președinte a Parlamentului, președinte al Partidului Acțiune și Solidaritate, dar și ca fiu, soț, tată, femeile vor avea mereu parte de susținere și încurajare” – a declarat Igor Grosu, Președintele Parlamentului, la Conferința „Femeile parlamentar din România și promovarea egalității de gen ca angajament național”, informează OFICIAL.

Potrivit spuselor sale, noi trebuie să încurajăm și să susținem implicarea mai activă a femeilor în viața social-politică a țării. Știm acest lucru cu toții. Nu este nevoie să ne convingem reciproc. Ce este nevoie e să facem acțiuni concrete pentru ca femeile să participe mai mult în viața politică.

„Ce aduc femeile în politică? În primul rând, aduc mai mult discernământ şi echilibru. Într-un domeniu atât de competitiv şi agresiv, cum este politicul, aceasta calitate este extrem de importantă. Trăim într-o lume unde e nevoie de fermitate și corectitudine. Totodată, sunt mai empatice şi sensibile la problemele celor nevoiaşi. Iar pentru un politician modern, aceasta este una dintre calităţile fundamentale” – a subliniat el.

Igor Grosu a mai spus că-și dorește ca modelul pe care l-a adoptat Republica Moldova în domeniul egalităţii de gen să fie îmbrăţişat de cât mai multe state.

Share