Igor Grosu: Atât Republica Moldova cât și România suntem într-o perioadă importantă

Igor Grosu: Atât Republica Moldova cât și România suntem într-o perioadă importantă

„România continuă să fie cel mai puternic și de nădejde susținător al Republicii Moldova în parcursul nostru european și acest lucru este demonstrat zi de zi prin fapte”, spune Președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul discuțiilor cu prim-ministrul României, Marcel Ciolacu.

Igor Grosu și-a exprimat recunoștința pentru că ne sunt alături și că împreună construim sat cu sat o Moldovă Europeană.

„E imposibil să evaluăm prin cifre întreg ajutorul acordat, de aceea o să enumăr doar câteva exemple din ultimele 7 zile:

După 80 de ani, vom avea un pod peste Prut – am semnat contractul de proiectare și construcție a primului pod nou peste Prut, Ungheni-Ungheni, iar din 2026 Republica Moldova va fi mai aproape de rețeaua de autostrăzi a Uniunii Europene.

Astăzi au fost transmise încă 20 de autobuze școlare, pe lângă cele 40, la școlile din întreaga țară.

Săptămâna trecută, Guvernul de la București a decis să aloce peste 2 milioane de euro pentru restaurarea mai multor clădiri istorice din Chișinău.

Nu am cum să nu menționez despre investiția de 2 milioane de euro în căminul numărul 3 al Universității „Bogdan Petriceicu Hașdeu” de la Cahul care va fi renovat capital sau unicul liceu cu predare în limbă română de la Comrat „Mihai Eminescu”, pe care l-am vizitat ieri. Sunt exemple concrete că atunci când există un parteneriat puternic se fac lucruri frumoase, iar beneficiarii sunt cetățenii.

Atât Republica Moldova cât și România suntem într-o perioadă importantă, dar am convingerea că împreună vom reuși să construim o lume mai bună pentru generațiile viitoare”, spune Igor Grosu.

Share