Igor Grosu a discutat cu Klaus Iohannis. Detalii

Igor Grosu a discutat cu Klaus Iohannis. Detalii

În cadrul vizitei de la București, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu a avut, astăzi, o întrevedere și cu Președintele României, Klaus Iohannis. Oficialul moldovean a mulțumit șefului statului român pentru ajutorul constant oferit cu multă generozitate pentru cetățenii moldoveni, informează OFICIAL.

Președintele Parlamentului a reiterat că noul Legislativ își ia angajamentul de a implementa toată agenda de reforme necesare pentru dezvoltarea de durată a Republicii Moldova, iar ca priorități sunt: gestionarea crizei pandemice; redresarea consecințelor economice și reforma în domeniului justiției.

Tot astăzi, Igor Grosu a avut o întrevedere cu Președintele Senatului României, Anca Dragu.

Interlocutorii au efectuat un schimb de opinii cu privire la situația politică din Republica Moldova și prioritățile Legislativului. Ei au convenit să lanseze imediat discuțiile la nivel de comisii permanente ale Parlamentelor celor două țări pentru stabilirea unui plan comun de acțiuni în realizarea obiectivelor strategice în beneficiul cetățenilor.

De asemenea, Președintele Parlamentului a semnat în Cărțile de onoare  ale Camerei Deputaților și Senatului Parlamentului României.

E de menționat că, prima întrevedere la București a fost Președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Ludovic Orban.

Amintim că, Igor Grosu se află într-o vizită oficială la București, prima în calitate de șef al Legislativului, la invitația Președintelui Camerei Deputaților a Parlamentului României, Ludovic Orban. Din delegația Parlamentului Republicii Moldova mai fac parte alți zece deputați.

Share