Igor Dodon: Vine timpul să lăsăm geopolitica într-o parte

Igor Dodon: Vine timpul să lăsăm geopolitica într-o parte

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a acordat un interviu Europei Libere, în care a vorbit între altele despre votul mixt, „statul capturat”, şi protestele Partidului Socialiştilor. În cadrul interviului a fost întrebat: Ați reușit să fiți mai sus decât partidele politice?

„Vine timpul să lăsăm geopolitica într-o parte. Da, suntem diferiți – sunt cei care cred în Uniunea Euroasiatică, sunt cei care cred în integrarea europeană; dacă noi tot timpul o să avem atitudini unul față de altul în funcție de care sunt viziunile politice ale unui partid sau ale altui, noi niciodată n-o să facem regulă în țară. Opinia mea și mesajul meu este următorul: Partidele politice, care-și fac campaniile lor electorale, să și le facă în continuare, dar se finalizează alegerile, trebuie de tras linia și de văzut ce ne unește pe noi toți – cei de stânga, cei de dreapta, cei care vor în Uniunea Europeană, cei care vor în Uniunea Euroasiatică, ce ne unește pe toți? Pe toți ne unește faptul că vrem binele acestei țări și, vă spun foarte sincer, în continuare acest mesaj din numele președintelui Republicii Moldova va fi amplificat.

Uitați-vă ce s-a întâmplat și ce se întâmplă în Germania, de exemplu. Până la aceste alegeri, stânga și dreapta găseau limbaj comun în interesele țării. Și acest lucru este important ca lumea și, în primul rând, politicienii să înțeleagă și să meargă la un compromis în interesele Republicii Moldova. Nu trebuie create majorități parlamentare pro-Europa sau pro-Rusia, sau pro-Uniunea Europeană, sau pro-Uniunea Eurasiatică, trebuie de creat majorități parlamentare, de dorit, constituționale pentru Moldova.”

Mihaela Rotari

Share